Фернандо Торес все още се ползва с доверието на Анчелоти 18.04 | 10:29

"Ще продължим да разчитаме на него", настоя италианският мениджър на Челси

От iNews.bg

Мениджърът на английския шампион Челси Карло Анчелоти продължи да настоява, че новата скъпа покупка на "сините" Фернандо Торес ще продължи да попада в неговия състав, въпреки факта, че испанският нападател все още не е отбелязал гол с фланелката на клуба.

Нещо повече, италианецът дори намекна, че е готов да заложи на "Ел Ниньо" сред титулярите за предстоящия двубой с Бирмингам в сряда, въпреки факта, че Торес бе сменен на полувремето срещу Манчестър Юнайтед в Шампионската лига и остана на пейката срещу Уест Бромич през уикенда.

Попитан, дали яловият нападател продължава да попада в плановете му, Карлето отговори: "Да. И не само за следващия мач. Искаме да го видим във всички оставащи мачове на Челси до края на сезона".

Головата суша е нещо депресиращо за всеки голмайстор, особено и когато за него са платени зашеметителните 50 милиона паунда. Фернандо Торес не е отбелязвал гол от 22 януари насам, когато обаче го стори с фланелката на Ливърпул - при успеха на "червените" с 3:0 над Уулвърхемптън.

"Всички се надяват, че Торес ще успее да отбележи гол. Ние ще му предоставим шанса за това, но това не означава, че той е длъжен да го стори", продължи италианецът. "Най-важното нещо за мен е това, че той трябва да играе добре за самия отбор - да се движи много, а ако е възможно - да отбележи. Не съм искал от него да вкарва, изискванията ми към Фернандо са да се движи по терена и да играе добре", обясни Анчелоти.

Решението Торес да попадне сред титулярите на Челси обаче не е никак леко, с оглед на това, че шампионите трябва да внимават да не пропуснат участие в Шампионската лига на есен. Освен всичко, котдивоарецът Дидие Дрогба отново загатва за най-доброто от себе си, за което свидетелстват мачовете с Манчестър Юнайтед и Уест Бромич. Добрата форма на африканеца бе отчетена и от Саломон Калу, чийто гол срещу У.Б.А. бе изработен именно от Дрогба.

"Когато Дидие играе по този начин, целият отбор се чувства далеч по-сигурен", довери Калу. "Той винаги дава най-доброто от себе си за тима, а личността му е способна да обединява всички на терена. Дидие отново показва най-доброто от себе си. Това е този Дидие, който всички ние искаме да видим", добави котдивоарецът по адрес на своя сънародник.

Най-четени