Стилиян Петров с 90 минути при победа на Астън Вила, Челси също с успех 16.04 | 19:13

Българинът спомогна за ценна победа над Уест Хям, шампионите подгониха сериозно Арсенал

От iNews.bg

Настоящият шампион на английската Висша лига Челси записа победа в 33-ия кръг на тазгодишното издание на първенството. "Сините" надиграха с 3:1 като гост тима на Уест Бромич Албиън, а точни за тима на Карло Анчелоти бяха Дрогба, Калу и Лампард още през първата част. Домакините от УБА пък бяха повели в резултата чрез Одемвинге, но Челси успя да осъществи пълен обрат.

За първи път с екипа на Челси се разписа и 50-милионната покупка на тима Фернандо Торес, но голът му бе справедливо отменен заради засада.

Така шампионите събраха 61 точки и скъсиха преднината на Манчестър Юнайтед на осем, като и двата тима са изиграли по 32 двубоя. Арсенал обаче остава между тях в класирането с 62 пункта. "Артилеристите" играят утре срещу Ливърпул.

Съставът на Астън Вила, където играе капитана на българския национален отбор Стилиян Петров завоюва важен успех с 2:1 като гост над Уест Хям. Стенли изигра пълни 90-сет минути за победителите.

Успехът на Вила дойде инфарктно след гол на Агболахор, който влезе като резерва, в даденото от съдията добавено време на срещата. След победата бирмингамци се отдалечиха от зоната на изпадащите, а Уест Хям е именно в тази зона и е застрашен от отпадане.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха още във 2-рата минута на мача, след като точен бе Роби Кийн. В средата на полувремето гол на Бент бе отменен от главния рефер, но нападателят все пак записа името си сред голмайсторите в мача, след като в 37-мата минута се възползва от асистенция на Люк Йънг и изравни резултата.

Стилиян Петров се представи стабилно за своя тим, а Вила нанесе своя решителен удар в 92-рата минута, когато Ашли Йънг намери Агболахор в добра позиция и последният се превърна в герой за своите оформяйки крайното 2:1 в полза на бирмингамци.

Победа като гост записа и отборът на Уигън, който надделя с 3:1 като гост на Блекпул, а с успехи като домакин се поздравиха съставите на Бирмингам и Евертън, които надделяха с 2:0 съответно над Съндърланд и Блекбърн.

Водещи

Най-четени