Карло Анчелоти защити решението си да започне с Торес 13.04 | 07:14

"Бяхме по-добрият тим", каза пък от своя страна мениджърът на победителите сър Алекс Фъргюсън

От iNews.bg

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти защити решението си да заложи на Фернандо Торес срещу Манчестър Юнайтед снощи, въпреки факта, че испанецът видимо чувства проблеми в новия си клуб. Вчера Челси отново се прости с амбициите си за първи триумф в Шампионската лига, губейки с 1:2 гостуването си на "Олд Трафорд".

Самият Фернандо Терес остана на терена единствено до почивката, когато бе заменен от котдивоареца Дидие Дрогба, реализирал и единственото попадение за "сините" в сблъсъка.

"Заложих на Фернандо, защото неговите умения на терена можеха да ни бъдат полезни", коментира Анчелоти. "Доста време размишлявах, дали трябва да започна с него в подобен мач. Дидие (Дрогба) от своя страна се представи чудесно след почивката. Искахме да поставим противника под натиск, защото имахме нужда от гол. Дидие бе свеж, поради което и можехме да използваме мощта му в предни позиции. Това бе и причината, поради която Фернандо бе сменен на полувремето".

Италианецът не пропусна и да изрази разочарованието си от бразилеца Рамиреш, който бе отстранен от игра след два жълти картона на своята сметка. Според Анчелоти, халфът е бил длъжен да контролира темперамента си, имайки предвид, че вече е предупреден официално.

"Мисля, че Рамиреш можеше да запази повече спокойствие в случая, след като вече имаше жълт картон", коментира Карлето. "Не бе никак приятно, когато той получи второ предупреждение. Това можеше да бъде избегнато".

На другия полюс бе сър Алекс Фъргюсън, който вече насочва вниманието си към 1/2-финалната фаза на надпреварата. Според шотландския наставник на Манчестър Юнайтед, неговият отбор заслужено ще спори за място на финала, изправяйки се срещу победителя от сблъсъка между Интер и Шалке 04.

"Мисля, че играхме много, много добре срещу един много, много силен отбор", заяви сър Алекс пред "Скай Спортс". "Челси играха добре в голяма част от мача, дори и когато бяха останали с десет души на терена. Поздравявам ги за това, но смятам, че ние бяхме по-добрият тим за вечерта".

Мениджърът на Юнайтед призна, че ще пътува за красавеца "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен, където тази вечер Шалке 04 посреща Интер във втори 1/4-финал от турнира. Немският тим вече е с единия крак в следващата фаза, след категоричния успех с 5:2 насред Милано в първата среща.

"Ще присъствам на мача утре вечер. Очаквам да бъде интересно", сподели шотландецът. "Имайки предвид всичкия опит, който Интер притежава, те не трябва да бъдат отписвани. Но все пак аз смятам, че Шалке ще продължи в следващата фаза".

Мигновенно попитан относно слабия актив, с който Манчестър Юнайтед разполага срещу немски състави, сър Алекс отговори красноречиво: "Можем да променим това".

Водещи

Най-четени