Фетел призна, че мечтае да кара за Ферари 15.02 | 15:30

Световният шампион не скри симпатиите си към Скудерията

От iNews.bg

Световният шампион във Формула 1 Себастиян Фетел предизвика сериозен медиен шум, след като младият германец не скри симпатиите си към един от основните конкуренти на Ред Бул за титлата във Формула 1 - Ферари.

Нещо повече, Фетел дори призна, че мечтае един ден да седне в болид на Скудерията и да грабне успех на легендарната италианска писта "Монца", състезавайки се под червения флаг. Асът на Ред Бул се и пошегува, предлагайки на Фернандо Алонсо едногодишна ваканция, която да освободи място за него в Маранело.

Бъдещето на 23-годишния пилот често е обект на спекулации, а слуховете обикновено го пращат именно в редиците на Ферари. Наскоро Ред Бул и лично Фетел излязоха с опровержение, но младият германец все пак не скри адмирациите си към "черните кончета", разговаряйки с италианската преса.

"Бих искал да се кача на подиума на "Монца" с Ферари", довери Фетел пред Libero. "Надявам се, че един ден ще бъда част от този отбор. Но въпреки това се чувствам щастлив в Ред Бул, а много италианци ме подкрепят. Щастлив съм в Ред Бул, но мечтая за Ферари".

Попитан хипотетично за кой тим би се състезавал, ако не бе част от редиците на Ред Бул, Фетел отговори: "Бих платил ваканцията на Фернандо Алонсо за една година, за да се сдобия с червен болид".

За първи път Себастиян Фетел сподели своята "червена" мечта през месец ноември, но Ред Бул не закъсняха да охладят страстите в началото на тази година.

"Себастиян няма да ни напусне, единствено заради легендата Ферари", заяви тогава съветникът на Ред Бул Хелмут Марко. "Ние сме световен шампион, а докато Себастиян предлага нещо повече от останалите, той няма да си тръгне заради митологичната история на Ферари".

Контрактът на Себастиян Фетел с Ред Бул изтича в края на тази година, като в него има заложена и опция за удължаването му до 2012 г.

Водещи

Най-четени