Ходжсън доволен, че Англия е първа в групата, Блохин благодари на цяла Украйна 20.06 | 08:32

Вижте какво казаха селекционерите на Англия и Украйна след мача между двата отбора

От Мариян Найденов

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън изрази задоволството си от победата на неговия отбор с 1:0 над Украйна. С това Англия спечели първо място в група D и се класира за четвъртфиналите, където ще срещне отбора на Италия. Наставникът на "трите лъва" също така похвали завърналия се след наказание нападател Уейн Рууни, който отбеляза единственото попадение в срещата.

"Изглежда така, че всичко за което говорим, са очакванията към нас. По-важно е да говорим как се представя отборът. Досега се радваме на наистина добър за нас турнир и се наслаждаваме на всяка минута от него. Феновете, които ни последваха в Полша и Украйна винаги бяха малцинство по трибуните. Те обаче направиха и невъзможното, за да ни подкрепят, както го правят всички в Англия.

Така че за нас наистина не става въпрос за оправдаване на очаквания. Ние просто искаме да продължим пътя си, да се наслаждаваме на турнира колкото е възможно по-дълго, да играем толкова добре, колкото можем и знае ли човек докъде може да ни доведе това?", каза Ходжсън на пресконференцията след мача.

"Много сме доволни, че спечелихме групата си. Не смятам, че тя беше лесна, защото както всички видяха, домакините от Украйна имат много добри футболисти, които направиха каквото е нужно, за да ни държат под напрежение. Франция пък загуби за първи път от 24 мача насам, а Швеция е отборът, който прекъсна победната им серия", коментира треньорът на "трите лъва".

"Рууни има характер, не мислите ли? Всеки знае кой е Рууни и какво може да направи. Познавате качествата му, а той за пореден път ги демонстрира тази вечер. Уейн игра изключително дисциплинирано. Смятам, че той и Дани Уелбек си свършиха работата отлично", каза още Рой Ходжсън.

Селекционерът на Украйна Олег Блохин пък смята, че неговите футболисти няма от какво да се срамуват, въпреки че отпаднаха от по-нататъшно участие на Евро 2012.

Блохин каза, че англичаните с нищо не са заслужили победата си и тя се дължи повече на късмет, отколкото на показаното от "трите лъва" на терена. Според украинския специалист неговият отбор е играл много по-добре и е имал повече положения, но липсата на късмет е лишила домакините от нещо повече в този мач.

"Искам да благодаря на отбора си, защото футболистите изиграха много добър мач. Дори треньорът на Англия призна, че те са имали повече късмет от нас. Искам да благодаря на цяла Украйна и на всички наши фенове. Не успяхме да направим това, което очаквахме, но аз не се чувствам посрамен от този отбор", каза Блохин на пресконференцията след мача.

"Първо допуснахме да ни отбележат лек гол, а след това направихме много силен мач. Англия разчиташе предимно на контраатаки. През второто полувреме те нямаха положения, докато ние имахме огромно преимущество. Англия може да се похвали само с няколко статични положения. От друга страна моите футболисти отправиха доста удари към вратата им, но нямахме късмет. Може би аз нося лош късмет на отбора", добави селекционерът на домакините.

"Срещу Франция загубихме, защото липсваше страст в играта ни, но тази вечер се представихме далеч по-добре. Преди мача в съблекалнята ни звучеше музика - избра Воронин - една страхотна песен за Евро 2012. Мисля, че беше много добро решение, но съжалявам как се разви всичко след това. За съжаление това е футболът - един печели, друг губи. Този отбор притежава огромен потенциал. Има много млади играчи, които ще са бъдещето на футбола в страната ни", завърши Олег Блохин.

Водещи

Най-четени