ЦСКА не можа да бие азери в мач с 6 гола и 3 дузпи 22.01 | 17:14

"Армейците" губят Марсиньо заради контузия

От Даниел Любомиров

Мартин Камбуров реализира първия си гол с екипа на ЦСКА, макар и в неофициален мач, а новата бразилска перла на "червените" Марсиньо напусна принудително терена с тежка контузия.

Това са най-важните новини след края на втората контрола на "армейците" по време на лагера в Турция срещу азербайджанския Симург (Закатала), която завърши 3:3 и в която бяха отсъдени цели 3 дузпи.

Най-силният провинциален отбор от азиатската страна се оказа сериозен противник и първи откри резултата още в 11-ата минута чрез Ниджат Курбанов. Лукас Саша обаче изравни в 35-ата, а в заключителните секунди на полувремето ЦСКА стигна до пълен обрат, благодарение на новия си стрелец Мартин Камбуров.

Степан Поляк изравни 10 минути след почивката с точно изпълнение на дузпа, но също от бялата точка Сержиньо бе точен за "червените" и върна преднината им, а крайното 3:3 бе фиксирано отново от дузпа в 90-ата минута, реализирана от Марио Бозич.

Така Миодраг Йешич записа второ поредно равенство след завръщането начело на "армейците", а мачът беше помрачен от контузията на новото попълнение от Бразилия Марсиньо.

Още в 6-ата минута той направи пробив в пеналтерията и беше повален от защитник, като при падането си извади рамото. Логично халфът не можеше да продължи и бе заменен принудително от Сержиньо рано-рано в мача.

Бедите за ЦСКА не спряха дотук, защото 5 минути след смяната Симург поведе в резултата - топовен изстрел на Курбанов се оказа сериозно предизвикателство за Томаш Черни, защото вратарят едвам изби топката в гредата, след което тя се оплете в мрежата му - 0:1.

"Червените" поеха инициативата през първото полувреме от този момент, като нападателното дуо Мишел Платини - Мартин Камбуров се отчете с пропуски с глава от изгодни позиции. Апостол Попов също демонстрира афинитет към атаката при изпълнение на статично положение, но до изравняване не се стигаше.

В 35-ата минута Лукас Саша стреля отдалеч и имаше щастието да види как топката се отклонява от тялото на противников играч, с което да заблуди вратаря на Симург за 1:1. В 44-ата пък Камбуров откри головата си сметка за "армейците" в Алания. Платини асистира за попадението с меко центриране от фаул.

Второто полувреме настъпи с изцяло променен състав на ЦСКА - Йешич пусна в игра нова единайсеторка, като само Пламен Крачунов остана на терена през целия мач. Симург стигна до равенство в 51-ата минута, когато бе отсъдена дузпа в негова полза и Поляк се оказа хладнокръвен от бялата точка - 2:2.

Новото попълнение на ЦСКА Ивайло Чочев загатна, че ще изпълнява статичните положения през пролетта, като се отчете с няколко опита да притесни вратаря на противника. В крайна сметка третия гол за "армейците" падна отново след дузпа в 66-ата минута.

Сержиньо беше безкомпромисен от 11-те метра, като наказателният удар беше отсъден заради съмнително нарушение на правилата. Все пак, в миналата си контрола ЦСКА беше потърпевш от решение на съдията да подари дузпа на Сервет.

Себастиан Скиорили малко по-късно можеше да реши всичко в мача, но видя как ударът му е изчистен от голлинията.

До края на редовното време "червените" уверено задържаха топката в свое владение, без да позволяват на азерите да стигат до голови положения и възможности за поредно изравняване на резултата.

Въпреки това до 3-ти гол във вратата на Черни се стигна, защото съдията реши да даде 3-та дузпа в мача, която беше най-малкото крайно дискусионна и съмнителна. В крайна сметка Марио Бозич не трепна и оформи крайното 3:3, фиксирано отчасти и благодарение на главния арбитър и неговите отсъждания.

Състав на ЦСКА през първото полувреме:

12. Томаш Черни, 11. Иван Бандаловски -к, 19. Апостол Попов, 66. Пламен Крачунов, 4. Михаил Венков, 17. Анисе, 8. Лукас Саша, 99. Нджонго Присо, 28. Марсиньо (10-Сержиньо), 23. Мишел Платини, 22. Мартин Камбуров

Състав на ЦСКА през второто полувреме: 1.Анатоли Господинов, 30. Васил Попов, 21. Венцислав Василев, 25. Ангел Грънчов, 55. Илияс Кириакидис, 7. Петър Витанов, 18. Ивайло Чочев, 10. Сержиньо, 9. Себастиян Скиорили, 45. Григор Долапчиев