ЦСКА разпиля Локомотив София с четири безответни гола 22.03 | 21:51

Четирима различни играчи се разписаха по ефектен начин във вратата на Валентин Галев

От Даниел Любомиров

ЦСКА постигна най-изразителния си успех през пролетния дял на Виктория футболно първенство, след като се разправи с Локомотив София и спечели столичния сблъсък с 4:0 на стадион "Българска армия".

Антон Карачанаков с магическо изпълнение в 28-ата минута откри резултата, след като с техничен, но мощен удар от около 25 метра матира иначе представилия се на ниво страж на "железничарите" Валентин Галев.

В 75-ата минута пък Нджонго Присо се пребори физически с Александър Бранеков и проби в наказателното поле отдясно, след което с хладнокръвен и прецизен изстрел преодоля вратаря на гостите за втори път.

7 по-късно бе ред на Иван Бандаловски да се разпише и да фиксира класическото измерение резултат – десният бек направи самостоятелен пробив и първо пое кълбото отдясно, а след като се пребори с противник, отправи силен удар от границата на пеналтерията. Топката се отби в лявата греда, преди да се оплете в мрежата и Галев нямаше какво да направи – 3:0.

Жуниор Мораеш бе четвъртият играч, който се възползва от тоталния крах на Локомотив и също с мощен изстрел от около 15 метра не остави шансове на вратаря на "железничарите" – 4:0.

Така ЦСКА се изравнява на върха в класирането с Лудогорец и Левски, като и трите кандидат-шампиони имат 45 точки в активите си. "Червените" имат предимство пред вечния си опонент след успеха с 1:0 в дербито миналата есен, затова ще заемат втората позиция, докато "орлите" от Разград остават на върха по голова разлика, тъй като направиха равенство 2:2 с "армейците".

Локомотив София пък остава с 16 пункта на 12-та позиция и е само на 3 от опасната 14-та позиция, която предполага участие в бараж за оставане в елита на българския футбол. Поражението е трето поредно за възпитаниците на Антон Велков, като в тази серия те не са реализирали гол.

ЦСКА бе по-активният отбор от началото на мача и първи стигна до удари по посока вратата на Валентин Галев, но те се оказаха доста неточни – първо Николай Дюлгеров прати кълбото високо над горната греда, а в 10-ата минута от фаул Адемар стреля встрани.

"Армейците" продължиха да се наслаждават на по-голямо владение на топката, но въпреки това атаките им се проваляха на около 20 метра от голлинията на Локомотив. Прекалено многото грешки в подаванията на домакините костваха създаването на опасности през първите 20 минути.

Първият точен удар в актива на "железничарите" дойде след центриране от корнер в 25-ата минута, когато Александър Бранеков бе оставен сам на точката за дузпа и с глава засече топката, но Мболи спаси спокойно.

В 28-ата минута ЦСКА изненадващо поведе в резултата, с оглед на факта, че нямаше превес в играта. Голът бе плод на магическо изпълнение на Антон Карачанаков, който пое кълбото отляво, погледна, за да види позицията на Валентин Галев и с прекрасен изстрел от около 25 метра тип "падащ лист" прати топката в мрежата – 1:0.

Само секунди по-късно "червените" можеха да увеличат преднината си, след като Нджонго Присо получи подаване вдясно от Борис Галчев и центрира успоредно на голлинията. Там връхлитащият Мораеш засече кълбото, но го прати в тялото на вратаря и не успя да се разпише.

До края на полувремето вече инициативата бе изцяло в редиците на ЦСКА, като Дюлгеров отново пробва да вкара със силен изстрел, този път от границата на наказателното поле, но топката отново профуча над вратата.

В 39-ата минута пък Александър Бранеков влезе много грубо с бутоните напред в крака на Борис Галчев, но изненадващо реферът Христо Ристосков не му показа дори жълт картон.

В крайна сметка "армейците" не можаха да стигнат до нов гол до почивката и резултатът остана непроменен.

След почивката треньорът на Локомотив Антон Велков прибягна до услугите на Владимир Манчев, за да освежи действията в атака. Бившият таран на ЦСКА се появи в игра на мястото на Юли Петков.

"Червените" не осъщестяваха акциите си достатъчно настойчиво и често се озоваваха в положение на числен пасив спрямо защитниците на "железничарите". В 59-ата минута пък в наказателното поле на домакините се получи разбъркване след неадекватна проява на Пламен Крачунов. Бранеков стреля по диагонала от малък ъгъл, но Мболи улови топката, която иначе влизаше в мрежата му.

Първата сериозна опасност за Валентин Галев през второто полувреме бе създадена в 67-ата минута, когато Иван Бандаловски задържа топката на десния фланг и центрира в пеналтерията на гостите. Бранеков с глава пробва да изчисти, но вместо това насочи кълбото в обсега на резервата Грегориан Паун, който с стреля с глава. Стражът на "железничарите" се намеси решително и изби встрани от вратата си.

В 72-ата минута Мартин Димитров намери хубаво с извеждащ пас Борис Кондев отляво в наказателното поле, но бившият нападател на Пирин (Благоевград) се забави с изстрела си, а Бандаловски изчисти в корнер.

В 75-ата обаче ЦСКА отново издебна момента да нанесе удар, и то в момент, когато Локомотив изглеждаше ентусиазиран да търси изравняването. Галчев с далечен извеждащ пас намери Присо отдясно, който се пребори физически с Бранеков и се озова очи в очи с Галев. Новото попълнение на "армейците" с лекота преодоля стража на "железничарите" и покачи резултата на 2:0.

В 82-ата минута Иван Бандаловски пое топката отдясно и се пребори с противникови бранители, като успя да я съхрани и да я нагласи на десния си крак. Последва силен удар на десния бек, който се отби в гредата и се озова в мрежата на Галев за трети път – 3:0.

В 85-ата пък Мораеш се възползва от тоталния крах в представянето на "железничарите" и с мощен изстрел от границата на пеналтерията прати кълбото във вратата на Локомотив за 4-ти път.

Водещи

Най-четени