ЦСКА с минимален успех над Видима, и в Севлиево подкрепиха Стилиян Петров 01.04 | 15:22

Преди двубоя футболистите и на двата отбора излязоха с фланелки с надпис: "Стенли, ние сме с теб", а в 19-ата минута на мача всички на стадиона в Севлиево изразиха подкрепата си към капитана на националния ни отбор Стилиян Петров

От Мариян Найденов

Отборът на ЦСКА се наложи с минималното 1:0 при гостуването си на Видима-Раковски в мач от 22-ия кръг на А група. Това бе най-малкото, с което лидерът в класирането можеше да си тръгне от Севлиево, след като "червените" доминираха в срещата и пропиляха множество положения пред вратата на домакините. Единственото попадение в двубоя бе дело на младия нападател на "армейците" Станислав Костов, който се разписа в 54-ата минута.

В 19-ата минута на мача (19 е номерът на Стилиян Петров в Астън Вила) всички футболисти, треньори и фенове в Севлиево изразиха подкрепата си към капитана на националния ни отбор Стилиян Петров, който се бори с тежка болест.

Всички на стадион "Раковски" аплодираха Стенли в продължение на 1 минута, след което започнаха да скандират първо "Стенли, Стенли", а след това и "Стилиян Петров". Агитката на ЦСКА разпъна транспарант с надпис: "Кураж, Стенли, ние сме с теб!". Преди двубоя пък футболистите и на двата отбора излязоха с фланелки с надпис: "Стенли, ние сме с теб".

Домакините от Видима започнаха по-агресивно срещата, като в първите десет минути на мача, на два пъти се озоваха в опасна близост до вратата на ЦСКА. Постепенно обаче "червените" изравниха играта и на свой ред създадоха няколко положения пред вратата на Николай Митев.

В 18-ата минута наставникът на "армейците" Стойчо Младенов бе принуден да направи принудителна смяна, заменяйки контузилия се Адемар с Румен Трифонов, за който, както и за капитана Тодор Янчев, пък това бе първи мач с червената фланелка от четири месеца насам заради наказанието за употреба на допинг.

Лека полека ЦСКА започна да затяга обръча около вратата на Видима и само късметът не позволи на "армейците" да стигнат до попадение още през първото полувреме. Късмета си с удари отдалече опитаха Антон Карачанаков, Георгиан Паун и Борис Галчев, а най-големият пропуск бе дело на Иван Бандаловски в 38-ата минута, когато след един корнер, топката попадна в него и той отблизо, не успя да намери очертанията на вратата.

След почивката натискът на ЦСКА се засили и възпитаниците на Стойчо Младенов можеха да открият резултата още с първата си атака (46'), след като Станислав Костов изведе чудесно Жуниор Мораес, но вратарят на Видима изби удара на бразилеца.

Така се стигна до 54-ата минута, когато отбраната на домакините най-сетне капитулира. Жуниор Мораеш получи топката отдясно и веднага стреля, вратарят Николай Митев изби ударът му, но нямаше какво да добави при добавката на Станислав Костов, който с глава насочи коженото кълбо неспасяемо в мрежата за крайното 1:0.

До края на мача темпото на игра спадна, като футболистите на ЦСКА владееха повече топката и контролираха събитията на терена. Видима пък така и не успя да създаде чисто голово положение пред вратата на Райс Мболи, като възпитаниците на Костадин Ангелов така и не си повярваха, че могат да стигнат до нещо повече срещу ЦСКА.

След тази победа ЦСКА остава едноличен лидер във временното класиране на А група с актив от 54 точки, вече с 8 повече от втория Литекс и с 9 пред Лудогорец и Левски, които играят по-късно днес. Видима пък продължава битката си за оцеляване в елита от 14-а позиция и с 13 точки.

Водещи

Най-четени