Цветан Василев също поиска оставки в БФС 23.12 | 13:25

Собственикът на Ботев (Пд) пожела ново ръководство на футболния съюз

От Константин Симидчийски

Собственикът на Ботев (Пд) Цветан Василев призова президента на Българския футнолен съюз (БФС) Борислав Михайлов да напусне поста си.

Василев заяви в ефира на TV7, че според него ръководството на футболния съюз не се справя с работата си, което и води до честите проблеми и скандали в родния шампионат.

Един от последните големи скандали в родното първенство бе свързан именно с Ботев (Пд), който бе ощетен жестоко при домакинството си на шампиона Лудогорец в Пловдив.

Скоро след това стана ясно, че родни съдии вечерят с шефове на Лудогорец в Разград.

"Скандалите и проблемите в нашия футбол идват от нервността на определени хора и отбори, както и от неадекватното ръководство на БФС. Нямам никакво съмнение, че то трябва да си отиде, дори и само заради скандалите с ТВ правата. Без ясни правила видяхте докъде се стигна. Освен, че правата бяха предоставени под масата, на всичкото отгоре качеството на излъчване е като на кабеларка. Просто Боби Михайлов доказа, че не може да се справи със задачите си", заяви Цветан Василев.

Преди няколко дни TV7 сезира родната прокуратура във връзка с договора за телевизионните права на "А" група.

Тогава програмният директор на медията Николай Бареков отправи твърдения, че при сключването на сделката за телевизионните права има конфликт на интереси, липса на прозрачност и неспазване на предварително обявените правила на конкурса.

Водещи

Най-четени