Цветан Соколов: Започнахме годината по прекрасен начин 06.01 | 20:10

Националът призна, че той и колегите му са нямали време да празнуват

От Мариян Найденов

Цветан Соколов и Николай Николов се прибраха в София, но ще останат съвсем за кратко в България, защото трябва да се присъединят към отборите си в Италия и Иран.

Повечето от "лъвовете” тръгнаха към държавите, където се състезават, директно от Чехия, където България спечели квота за Световното първенство в Полша през тази година.

Звездата на Тренто Цветан Соколов пристигна на летище "София” днес следобед, където бе посрещнат с целувки от приятелката си.

Въпреки, че бе изморен от пътя, Соколов се съгласи да говори пред родните медии, които го чакаха на столичната аерогара.

"Чувствам се много щастлив. Мисля, че направихме едни три много важни за нас мача и според мен започнахме годината по прекрасен начин. Изиграхме един прекрасен мач с Холандия, поне такива са моите виждания, и не мисля, че има някой недоволен от тази квалификация, която направихме.

Мисля, че се представихме наистина на едно много високо ниво и заслужено се класирахме”, категоричен бе Цветан Соколов.

Диагоналът на Тренто разкри, че има известни физически проблеми, но те не му пречат да играе. "Няма нещо толкова фрапантно - имам леки проблеми с рамото и малко с глезена, което се случи на мача с Турция още тук. Това обаче не ми пречи да играя и да се раздавам", каза Цецо.

"Пожелавам на всички да сме живи и здрави и след това да продължаваме със същия хъс да играем и да се раздаваме по време на тренировки и мачове, защото с работа всичко се постига”, каза още 205-сантиметровият нападател.

Накрая Цветан Соколов завърши с любопитния разказ, че отборът почти не е празнувал успеха в Опава, защото повечето от колегите му е трябвало бързо да се прибират по клубните си отбори.

"Празнувахме не е точно казано, защото половината от отбора тръгнахме към летищата още вечерта. Първо целият отбор се събра на вечеря, треньорът ни поздрави и след това някои от момчетата се събрахме в една стая да се видим. След това само се поздравихме, пожелахме си успех и всички си тръгнаха”, сподели Соколов, който ще прекара само няколко часа в България и утре рано сутринта тръгва за Италия.

Водещи

Най-четени