Цвети Пиронкова започна с победа на US Open 30.08 | 10:15

Най-добрата ни тенисистка се справи с 6:2, 6:3 срещу Виржин Разано от Франция

От Краси Киров

Най-добрата българска тенисистка Цвети Пиронкова започна убедително участието си на US Open. Българката премина първия кръг след като се наложи с 6:2, 6:3 срещу Виржин Разано от Франция.

Това бе първа победа за Цвети над френската тенисистка от три срещи помежду им. Също така Пиронкова изравни най-доброто си постижение в турнира като се класира за втория кръг. За да подобри това постижение българката ще трябва да се справи със съпротивата на китайката Пън Шуай. Мачът между двете е в сряда.

Първата ракета на България показа много стабилна игра от самото начало на двубоя и успя да пробие от втория си опит сервиса на съперничката си като поведе с 2:1. При следващия сервис на Разано, Цвети получи точка за пробив, но не успя да я реализира. При 4:2 обаче Пиронкова бе безпощадна и веднага реализира точката си за пробив и поведе с 5:2. След това за пловдивчанката не остана друго освен да затвори сета със своя сервис за 6:2.

Доминацията на Цвети продължи и през втория сет. Тя поведе с 3:0 като записа шест поредни гейма. Разано обаче са посъбуди, направи пробив и върна един гейм. Пиронкова обаче реагира веднага и върна пробива за 4:2.

Разано взе своя гейм, и стигна до две точки за пробив при сервирането на Пиронкова. Българката обаче се справи с трудната ситуация и поведе с 5:3. В следващия гейм Цвети отново показа класа и проби сервиса на Разано за крайният успех .

Тази победа ще донесе на Пиронкова 19 000 долара от наградния фонд и 100 точки за световната ранглиста. В следващият си двубой Пиронкова ще излезе срещу 13-та в света Пън Шуай. Досега двете са се срещали само веднъж тази година на турнира в Хобарт и китайката спечели с 2:1 сета.

Водещи

Най-четени