Китайка елиминира Пиронкова от US Open 01.09 | 07:06

Българката приключи с участието си в Ню Йорк във втория кръг, отстъпвайки в два сета на Шуай Пън

От Константин Симидчийски

Българското участие на тазгодишното Открито първенство на САЩ официално приключи, след като снощи първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова претърпя поражение във втория кръг на турнира.

Цвети имаше за съперничка представителката на Китай Шуай Пън, която понастоящем се намира на 14-а позиция в световната ранглиста на WTA. Азиатката обаче бе по-добра на корта и постигна категоричен успех с 6-2 6-4, който я изпрати в третия кръг на надпреварата.

За Цветана Пиронкова това бе и общо трети опит да преодолее втория кръг на US Open, като за съжаление българката отново не успя да запише по-предно класиране в Ню Йорк.

Като цяло играта на българката срещу Пън не бе на ниво, а китайката рядко бе затруднявана от тазгодишната 1/4-финалистка на "Уимбълдън". Сервисът на Цвети отново не представляваше проблем за нейната съперничка, а играта й от основната линия бе крайно пасивна.

Достатъчно показателно е, че в първия сет Пиронкова не спечели нито едно от своите подавания, а единствените й два гейма, регистрирани за частта, бяха записани при сервис на Пън.

В началото на втория сет Пиронкова най-сетне успя да спечели свое подаване в мача, което обаче бе последвано от три последователни гейма в полза на Пън за 1-3. До края на сета Цвети бе по-стабилна при своите подавания, но така и не успя да върне инкасирания пробив, което в крайна сметка позволи на китайката да затвори частта, а с това и мача в своя полза.

Така българката напуска US Open с 31,000 долара и 100 точки за световната ранглиста на WTA, но те няма да бъдат добавени в актива й, защото и през миналата година Пиронкова достигна тази фаза на турнира.

Водещи

Най-четени