Цвети Пиронкова остава в топ 40, днес излиза срещу Радванска в Ийстбърн 19.06 | 12:12

Втората и третата ракети на България - Диа Евтимова и Елица Костова днес започват участието си в квалификациите на "Уимбълдън"

От Мариян Найденов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отбеляза спад с една позиция в тазседмичната ранглиста на WTA и вече е под номер 40 в света.

Днес първата ни ракета ще открие сезона на трева на турнира в Ийстбърн, където в първия кръг ще има трудната задача да спори с водачката в схемата и номер 3 в света Агнешка Радванска (Полша). Срещата е втора на корт №1 и се очаква да започне около 15:00 часа българско време.

Диа Евтимова вече е втора ракета на България, след като се изкачи с 9 места и отново влезе в топ 150 под номер 149. Елица Костова пък отбеляза спад с 5 позиции и вече заема 156-о място в ранглистата.

Днес Евтимова и Костова започват участието си квалификациите на третия за годината турнир от Големия шлем - "Уимбълдън". В първия кръг Диа играе с поставената под №24 Бибиан Шууфс (Холандия), която в момента се намира под №142 в ранглистата на WTA. Костова пък ще има за съперничка 18-годишната германка Аника Бек (№167 в ранглистата).

Първа на корта излиза Костова, като нейният мач би трябвало да започне около 13:00 часа наше време, а срещата на Евтимова - около 16:30 часа.

В топ 10 при жените през тази седмица има само една промяна - Анжелик Кербер (Германия) и Марион Бартоли (Франция) си разменят местата, като германката вече е 8-ма, а французойката - 9-та. Лидерка остава шампионката от "Ролан Гарос" Мария Шарапова (Русия), следвана от Виктория Азаренка (Беларус) и Агнешка Радванска (Полша). На четвърта позиция е Петра Квитова (Чехия), пето място заема Саманта Стосър (Австралия), а топ 10 се допълва от Серина Уилямс (САЩ), Каролине Возняцки (Дания) и Сара Ерани (Италия).

Водещи