Григор Димитров с нов скок в ранглистата на АТП, вече е под номер 65 в света 18.06 | 10:38

Следващото предизвикателство пред Гришо е третият турнир от Големия шлем за годината - "Уимбълдън"

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна в топ 70, след като през тази седмица отбеляза прогрес със седем позиции в ранглистата на ATP и вече е под номер 65 в света.

Това се случи благодарение на чудесното представяне на Гришо на турнира в "Куинс Клъб" в Лондон, където 21-годишният хасковлия стана първият българин, достигнал до полуфинал на турнир под егидата на ATP.

Следващото предизвикателство пред Григор е третият турнир от Големия шлем за годината - "Уимбълдън", на който Димитров има да защитава 45 точки от достигането си до втория кръг през миналата година.

Гришо, както и първата ни ракета при дамите - Цветана Пиронкова, са единствените български тенисисти, които ще започнат участието си в Лондон директно от основната схема, а Диа Евтимова и Елица Костова ще играят в квалификациите, които стартират следващата седмица.

В топ 10 при мъжете няма никаква промяна в класирането на тенисистите от миналата седмица. Лидер остава Новак Джокович (Сърбия), следван от Рафаел Надал (Испания) и Роджър Федерер (Швейцария), като разликите между тримата са доста малки и в зависимост от представянето им на "Уимбълдъм", може да се стигне до разместване в челото.

На четвърта позиция е Анди Мъри (Великобритания), петото място заема Жо-Вилфред Цонга (Франция), шести е Давид Ферер (Испания), а топ 10 се допълва от Томаш Бердих (Чехия), Янко Типсаревич (Сърбия), Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) и Джон Иснър (САЩ).

Водещи

Най-четени