Цвети и Гришо отпаднаха и на двойки на US Open 01.09 | 11:01

Българските тенисисти приключиха с участието си на турнира, след като снощи отпаднаха и на двойки

От Краси Киров

Цветана Пиронкова окончателно приключи активното си присъствие на US Open, след като вчера бе отстранена от китайката Шуай Пън, а само няколко часа по-късно претърпя поражение и на двойки със своята партньорка от ЮАР Шанел Шийпърс.

Цвети и южноафриканката бяха сразени безапелационно с 6-3, 6-1 само за 73 минути от поставените под номер 14 испанки Нуриа Ягостера Вивес и Аранча Пара Сантоня.

Сервисът на българката и Шийпърс не бе трагичен и дори те реализираха два аса срещу 1 за опонентките им, но като цяло процентите на спечелени точки след първо и второ подаване бяха в полза на испанките - 41% срещу 69% за първи сервис и 44% на 52% за втори.

Цвети и партньорката ѝ загубиха първите пет гейма на първия сет, а след това успяха да пробият за 3-5, но на свой ред допуснаха да им бъде взето подаването за крайното 3-6. Във втората част на мача Пиронкова и Шийпърс спечелиха само един гейм и резонно отпаднаха.

Григор Димитров и колегата му Дмитрий Турсунов имаха дори по-тежката задача да се изправят срещу поставените под номер 8 Ерик Буторац и Жан-Жулиен Роже, но след истински дуел в първия сет, спечелен от хасковлията и партньора му със 7-6 (7:3), последва погром с 2-6 и 0-6.

Любопитно бе развитието на началото на мача, когато тандемът между американеца и представителя на Холандски Антили поведоха с 3-1, но Гришо и руснакът спечелиха сета след вълнуващ обрат и тайбрек. В следващите две части обаче, вместо да затвърдят победата си, Димитров и Турсунов взеха само два гейма и логично бяха смазани с 2-6 и 0-6. Така Григор отпада след петата си поредна загуба на двойки.

Водещи