Челси започна с победа след уволнението на Вилаш-Боаш 07.03 | 09:02

"Сините" от Лондон спечелиха с 2:0 гостуването си на Бирмингам и продължават напред в ФА Къп

От Мариян Найденов

Челси спечели с 2:0 гостуването си на Бирмингам в мача от преиграването на 5-ия кръг в турнира за ФА Къп.

Както е известно, на "Стамфорд Бридж" двата тима не можаха да си отбележат гол, което означаваше, че спорът за място на четвъртфиналите ще се реши в ответния двубой.

Хуан Мата и Раул Мейрелеш (които бяха привлечени от Андре Вилаш-Боаш) вкараха между 54-ата и 60-ата минута на срещата, за да осигурят на новия мениджър Роберто ди Матео дебютен успех.

"Сините" от Лондон ще се изправят срещу друг съперник от Чемпиъншип в следващата фаза на турнира - Лестър.

Така Челси взе глътка въздух от негативната поредица мачове, които отборът записа в Премиършип - само три победи от последните 12 срещи и 1 в последните 7.

Мата се възползва от невниманието на защитниците на домакините в 54-ата минута и простреля мрежата им от десетина метра, след като топката не беше изчистена адекватно. След точно час игра пък Мейрелеш със страховит шут не остави никакви шансове на вратаря на Бирмингам Колин Дойл.

"Сините" от Лондон можеха да направят резултата класически в 70-ата минута, когато Фенандо Торес бе повален в наказателното поле от Гуаран Н'До, но стражът на втородивизионния клуб спаси удара от дузпа на Мата.

В оставащите минути на терена Петър Чех също прояви класата си, като спаси няколко опасни изстрела, отправени към рамката му.

Водещи

Най-четени