Честит рожден ден, Гришо! 16.05 | 07:54

Григор Димитров празнува 22-рия си рожден ден

От Даниел Любомиров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров днес празнува 22-рия си рожден ден!

Роденият в Хасково суперталант се настани трайно в обектива на камерите и се превърна във всеобщ любимец с ефектните си отигравания на корта през 2013 година, като пожъна най-големите си успехи в тениса до момента.

Гришо се е устремил стремглаво напред в света на един от най-изтощителните, взискателни, комерсиални и трудни за пробив спортове, а едва на 22 години вече е един от онези личности, с които съперниците се съобразяват.

Димитров продължава да чупи собствените си рекорди по класиране в световната ранглиста и след последното обновяване на класацията на АТР бе на великолепното 26-о място.

Без съмнение той може да се цели минимум във влизане в топ 20 до края на 2013-а, ако продължава да се представя на такова високо ниво, дори по време на турнирите на клей.

Гришо може да направи още един сериозен пробив в тениса на турнира от Големия шлем Ролан Гарос, който започва този месец, като нова великолепна победа срещу някого от величията в играта ще го извиси още повече в йерархията на тениса.

Не по-малко важна част от живота и развитието на Димитров е връзката му с руската гордост Мария Шарапова, като отношенията на хасковлията със световната номер 2 му гарантират запазено място на страниците на световните печатни издания.

Припомняме, че вчера дори се появиха информации, че Гришо планира да предложи брак на красивата рускиня навръх рождения си ден.

Връзката му с Шарапова му служи отлично по отношение на медийното влияние, като той започва да става все по-интересен дори на неутралните любители на тениса и все повече хора го припознават като свой любимец.

Факт е, че Димитров започва да се чувства все пò на място сред големите играчи в света и постепенно си извоюва реноме на непримирим боец на корта, който е способен да накаже всяка грешка дори на лидера в световната ранглиста Новак Джокович.

Гришо се нуждае от подобрение в един аспект от играта си – физическата издръжливост, която засега е единствената черта от представянето му, в която отстъпва на най-големите.

Психически българският воин като че ли вече е по-стабилен, а е само въпрос на време той да се отърси окончателно от съмненията, че може да се мери с мъжкарите в прайда на тениса.

Димитров е сочен от редица световни специалисти за сигурен бъдещ номер 1 в света, като това мнение се споделя дори от икона на спорта като Рафаел Надал.

Екипът ни е уверен, че българската ракета номер 1 със сигурност ще покори върха в някой етап от развитието си.

Пожелаваме на Гришо подобаващо празнуване на 23-тия рожден ден и да продължава да се изкачва по стълбицата на успеха, за да стигне един ден на мястото, което му приляга най-много.

Честит рожден ден, Григоре!

Водещи

Най-четени