Джокович обясни какво е нужно на Григор Димитров, за да влезе в топ 10 14.05 | 11:45

Ноле даде интервю, в което повтори високата си оценка за родния талант, но не пропусна да наблегне и на най-важното в съвременния тенис - постоянството

От Мариян Найденов

На световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович изглежда още му държи влага загубата от Григор Димитров в Мадрид миналата седмица. Гришо изигра невероятен мач, който спечели с 2:1 сета, въпреки схващането, което получи в края на втория. 

Ноле даде интервю, в което повтори високата си оценка за родния талант, но не пропусна да наблегне и на най-важното в съвременния тенис - постоянството. 

"Млади тенисисти като Димитров, Раонич и Томич имат потенциала да се превърнат в топ играчи, показаха го като победиха някой от най-добрите към този момент.

Димитров показа силна психика в продължение на 3 часа в нашия мач, което е добре за него и световния тенис. Но това не е достатъчно. За да влезеш в Топ 10, ти трябва постоянство", каза Джокера. 

След победата над световния номер 1, Гришо не беше готов на 100 процента и падна от швейцареца Станислас Вавринка, но това не му попречи да достигне ново рекордно класиране в ранглистата на АТП.

Хасковлията вече е под номер 26 и днес се изправя срещу 9-тия в класацията Ришар Гаске във втория кръг на Мастърса в Рим, а мачът ще започне около 14:30 часа българско време.

Водещи

Най-четени