Шумахер се надява, че Баричело ще остане във Формула 1 26.11 | 11:47

Немската легенда подкрепи бившия си съотборник във Ферари

От Михаела Ганчева

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер изрази надежда, че бившият му съотборник във Ферари Рубенс Баричело ще успее да запише своя 20-и сезон във Формула 1 догодина.

Има не малка вероятност предстоящото този уикенд състезание в Сао Пауло да бъде последно за бразилеца, чийто контракт с тима на Уилямс ще изтече в края на годината. На този етап няма индикации, че Баричело ще получи предложение за нов такъв, което и поставя бъдещето му във Формула 1 под сериозен въпрос.

Въпреки, че в миналото на няколко пъти е изпадал в конфронтация с Баричело, Михаел Шумахер е на мнение, че опитният бразилец трябва да остане в спорта и през следващия сезон.

"Рубенс е една от иконите на Формула 1. Би било тъжно, ако той не е сред нас догодина", коментира Шумахер пред бразилското издание Totalrace.

"Стискам палци, че в крайна сметка роля ще изиграят не само парите, но и класата. Би трябвало Баричело да има отбор през следващия сезон", добави Пилето.

Самият Рубенс Баричело не крие желанието си да остане в Уилямс и през 2012, но за място в отбора се спрягат още Кими Райконен и Адриан Сутил.

Водещи

Най-четени