Юнайтед и Реал влизат в люта битка за Роналдо и Бейл 14.06 | 15:50

След като Реал Мадрид, ПСЖ и Монако заплашиха да счупят световния рекорд за най-скъп трансфер, сега и Манчестър Юнайтед предяви претенции за подобна покупка

От Мариян Найденов

След като Реал Мадрид, ПСЖ и Монако заплашиха да счупят световния рекорд за най-скъп трансфер (Роналдо срещу близо 100 милиона евро), сега и Манчестър Юнайтед предяви претенции за подобна покупка.

През 2009 година ръководството на тима прие офертата на "кралския клуб" за португалеца, но сега "червените" дяволи са готови да извадят малко над 85 милиона паунда (над 100 милиона евро), за да си осигурят услугите на Кристиано Роналдо или Гарет Бейл.

И двете покупки обаче минават през дейното участие именно на Реал Мадрид. Роналдо все още не е подписал нов договор с отбора, което все повече и повече засилва информациите, че дните му на "Сантяго Бернабеу" са преброени.

Флорентино Перес се надява да убеди голмайстора на тима да подпише нов договор, но при провал ще бъде принуден да го продаде, защото договорът му изтича след 2 години и това лято е последното, в което Реал може да вземе солидна сума срещу услугите на португалеца.

Ако Роналдо все пак преподпише до 2018 година, Дейвид Мойс ще се насочи към Гарет Бейл. Звездата на Тотнъм е най-актуалното име на пазара и е желан от ПСЖ, Монако, Манчестър и... отново Реал Мадрид.

Смята се, че лично Флорентино Перес ще води преговори с Даниел Леви, но за разлика от други случаи (Карик, Бербатов, Модрич), уелсецът не е напълно убеден, че трябва да осъществи трансфер през това лято. Въпреки това, ако той реши да напусне, е малко вероятно "шпорите" да го пуснат в английски отбор, засилвайки някой от преките конкуренти за челните места в първенството.

Реал Мадрид обаче все още е пасивен на пазара, тъй като се изчаква развитието по случая с Карло Анчелоти, който в най-скоро бъдеще трябва да бъде представен като треньор на "белия балет".

Водещи

Най-четени