Юнайтед изпрати Сър Алекс във вечността с луд трилър 19.05 | 20:19

"Червените дяволи" вкараха 5, но не успяха да бият У.Б.А.

От Иво Вецев

Манчестър Юнайтед изпрати легендарния Сър Алекс Фъргюсън с уникално шоу, но не и с победа, след като "червените дяволи" пропиляха аванс от 3 гола и завършиха наравно 5:5 при визитата си на Уест Бромич Албиън в последния кръг на Премиър лийг. 

Това беше и мач №1500 на шотландския специалист, а заедно с него от футбола се отказва и Пол Скоулс, който влезе като смяна в средата на втората част на двубоя.

Робин Ван Перси пък спечели голмайсторския приз, след като вкара един гол и закръгли сметката си на 26 в Премиър лийг. Лукаку пък се превърна в герой за своите, нанизвайки хеттрик.

Двубоят започна отлично за гостите, които искаха да изпратят подобаващо мениджър Сър Алекс Фъргюсън. Така се стигна до 6', в която Чичарито получи топката на дясното крило и центрира отлично към нисичкия Кагава, който с глава откри резултата - 0:1.

Само три минути по-късно Юнайтед вече водеха с два гола, след като Валенсия проби в типичен стил по дясното крило и центрира по земя в пеналта, а там Олсон засече коженото кълбо в собствената си врата - 0:2.

"Червените дяволи" продължиха да създават лесно положения пред вратата на своя съперник, като Ернандес пропусна няколко добри ситуации, но в 30' дойде и времето на левия бранител Алекс Бютнър - Клевърли изведе чудесно бързия защитник и той с хубав диагонелен удар направи резултата класически.

Противно на очакванията до края на полувремето Юнайтед пропусна да вкара още един гол, а в 40' домакините успяха да върнат попадение във вратата на своя гост, след като Морисън надделя в задочни сблъсък с Линдегаард - 1:3.

След подновяването на играта домакините бързо стигнаха до нов гол, като в 50' Лукаку стреля силно, а вратарят не се намеси добре и позволи резултатът да бъде намален. Само три минути по-късно обаче Робин Ван Перси вкара 26-ия си гол за сезона след центриране на Валенсия и възстанови статуквото.

В 63' всичко в срещата стана ясно, след като Гигс центрира отлично отляво, топката мина покрай Фостър, а Чичарито я засече в опразнената врата - 2:5. Малко след попадението под бурните овации на феновете от Манчестър на терена се появи Пол Скоулс за последния си мач с червената фланелка.

След 80' обаче защитата на Юнайтед буквално се сгромоляса, след като Лукаку наниза попадение 9 минути преди края, а веднага след него и Молумбу се разписа след грешка в защитата на гостите - 4:5 и вълнуващи последни 10 минути. Именно Лукаку се превърна в герой за своите, след като наниза хеттрик и направи 5:5 - уникално шоу на "Дъ Хоутърс".

Водещи

Най-четени