Юсейн Болт с първи старт на 200 метра от 13 месеца насам 09.06 | 12:06

"Опитвам се да си върна формата и да се превърна в стария Юсейн Болт. Фокусирал съм се върху едно нещо и това е световния шампионат", каза световният рекордьор

От Мариян Найденов

Юсейн Болт е насочил вниманието си към Световното първенство, въпреки че ще се състезава на 200 метра в Диамантената лига в Осло днес за пръв път от 13 месеца насам.

Световния рекордьор от Ямайка заяви, че се чувства странно да бяга на 200 метра, но се е възстановил от контузиите през миналия сезон и е уверен в доброто си представяне.

"Странно е, но ще бъде хубаво. Определено идвам, за да тичам здраво и да видя какво трябва да доусъвършенствам", заяви Болт.

Болт спечели надпреварата на 100 метра в първото си състезание в Диамантената лига за този сезон в Рим преди две седмици и сега се е съсредоточил върху новата си цел, след като пропусна част от предния сезон, заради контузия в ахилеса.

"Опитвам се да си върна формата и да се превърна в стария Юсейн Болт. Фокусирал съм се върху едно нещо и това е световния шампионат", добави той.

"Чувал съм, че е страхотно състезание и се надявам да изляза на пистата и да бъда най-бързия. Трябва да вляза във форма, колкото се може по-бързо, защото всички са много бързи", каза Болт за предстоящото състезание от Диамантената лига в Осло.

Водещи