Юсейн Болт се завърна с победа на пистата 27.05 | 10:00

Ямайският спринтьор спря хронометрите на 9,91 секунди за 100 метра, побеждавайки само с 2 стотни своя сънародник Асафа Пауъл

От Краси Киров

Олимпийският шампион и световен рекордьор Юсейн Болт спечели първото си състезание за сезона, след като финишира първи в спринта на 100 метра на Диамантената лига по лека атлетика на "Стадио Олимпико" в Рим.

Спринтьорът от Ямайка се състезава за първи път от 9 месеца и трябваше да вложи максимум усилия, за да победи бившия световен рекордьор в дисциплината и свой сънародник Асафа Пауъл.

Болт стартира слабо, но в последните 5 метра успя да навакса и финишира първи за 9,91 секунди, а неговият сънародник Асафа Пауъл остана втори с 9,93. По този начин Болт има 9 победи над Пауъл от 10 срещи, като последната победа на Асафа е от 2008 година.

"Бях нервен защото това бе първото ми състезание за сезона. Не мисля , че състезанието мина добре и нервите бяха по-силни от обичайното. Фактически това бе много слаб старт, но съм доволен от победата," заяви Болт след състезанието.

Юсейн Бол участва на турнир за първи път след деветмесечно отсъствие заради травма в ахилеса. В предишното си участие през август Болт бе победен от Тайсън Гей в Стокхолм, което бе първа загуба за ямаеца от две години.

Трети в дисциплината на 100 метра остана европейският шампион Кристоф Льометр (Франция) с 10,00. На 200 метра при мъжете първи стана представителят на домакините Андрю Хоу с 20,31 секунди за радост на публиката на "Стадио Олимпико".

Втори завърши Марвин Андерсон от Ямайка с 20,49, а трети - Рондел Сорило (Тринидад и Тобаго) с 20,68.

Водещи