Юсейн Болт се завръща на пистата след девет месеца отсъствие 25.05 | 14:57

Утре Мълнията ще стартира на турнира от Диамантената лига в Рим, решен да докаже, че все още е най-добрият в света

От iNews.bg

Най-добрият спринтьор на планетата Юсейн Болт призна, че се чувства донякъде нервен, преди утрешния си първи старт за календарната 2011.

Ямаецът все още не е бягал през този сезон, но ще стори това за първи път по време на старта от Диамантената лига в Рим. Болт ще получи възможност и да докаже, че сериозните му проблеми от 2010 вече са в миналото, след претърпяната и първа загуба от Тайсън Гей в Стокхолм.

Африканецът не е стъпвал на пистата от месец август 2010, а утре ще може да премери сили с двамата си най-големи съперници - Тайсън Гей и Асафа Пауъл. Болт довери, че няма как да не е изнервен, след толкова дълго отсъствие от спорта.

"Миналият сезон не бе най-добрият за мен", призна световният шампион. "Поради това и гледам на този като на своеобразно завръщане в играта за мен. Чувствам се наистина готов и концентриран. Ще докажа на света, че все още съм най-добрият".

"За първи път се чувствам и малко нервен, защото не съм бягал от наистина много време. По време на тренировките обаче се справях добре. Малко по малко, нещата се нареждат по местата си. Бавно, но се получава.

Ямаецът, който се появи на пресконференцията в Рим с фланелка на националния отбор на Италия заяви, че не в момента не мисли за нови рекорди, а единствено за победи и медали.

"Рекордите не са ми цел. Важни винаги са титлите и медалите. Просто искам да покажа на света, че съм се завърнал. Не мисля, че трябва да чупя рекорди, за да докажа това. Нужно е единствено отново да започна да печеля и да остана на върха", обясни Мълнията.

Водещи