Болт и Пауъл един срещу друг в Рим през май 23.03 | 17:58

За първи път през този сезон, двамата сънародници ще премерят сили на пистата

От iNews.bg

Световният рекордьор Юсейн Болт и сънародникът му Асафа Пауъл ще премерят сили за първи път през този сезон, когато двамата ямайци се изправят един срещу друг на старта от от Диамантената лига в Рим на 26 май.

Съревнованието между Болт и Пауъл ще бъде в спринта на 100 метра, като това ще бъде и сезонен дебют за трикратния олимпийски шампион.

Присъствието на Асафа Пауъл от своя страна прави мероприятието в Рим още по-атрактивно. През 2007 в Италия ямаецът постави нов световен рекорд в спринта на 100 м., спирайки хронометъра на време 9.74 секунди. За негово съжаление, Юсейн Болт на три пъти покори този рекорд в последствие.

Основната цел на Юсейн Болт през 2011 ще бъде световният шампионат по лека атлетика в Даегу, Южна Корея. Там ямаецът ще защитава короните си на 100 и 200 метра, спечелени на последното планетарно първенство в Берлин. Шампионатът в Даегу стартира на 27 август, като ще продължи до 4 септември.

Стартовете от Диамантената лига са и основна част от подготовката на Болт. Миналата година не бе от най-добрите за "Мълнията" Болт, който лекуваше сериозен проблем в ахилеса.

През август ямаецът инкасира поражение от големия си съперник Тайсън Гей в Стокхолм, като в последствие обясни, че не се е чувствал оптимално добре в здравословен аспект.

Водещи