Apple пуска малък iPad? 04.07 | 10:07

С него компанията ще се бори със 7-инчовите предложения на конкуренцията

От Георги Георгиев

Apple планира да пусне на пазара по-малък и евтин iPad до края на годината, съобщи Bloomberg, като се позова на информирани източници, пожелали анонимност. С него американският технологичен лидер планира да конкурира появилия се миналия месец 7-инчов Google Nexus 7, Surface модела на Microsoft и очакваните нови таблети от серията Kindle Fire на Amazon.

Малкият iPad ще притежава екран с диагонал между 7 и 8 инча, за разлика от настоящата 9,7-инчова версия. Моделът, който вероятно ще бъде представен през октомври (преди коледната пазарна треска), обаче най-вероятно няма да разполага с Retina Display екрана на пуснатия през март нов iPad. Въпреки това броят на пикселите, които той ще притежава, ще бъдат колкото в по-старите модели.

За момента от Apple отказват коментар по изтеклата информация, която ако се окаже вярна, би поставила на сериозно изпитание конкурентните продукти. За момента тези планове не са обявени официално.

От пускането на първия iPad на пазара през април 2010 г. Apple безапелационно доминира на таблетния пазар, който по прогнози на DisplaySearch през тази година ще достигне 66,4 млрд. долара. От него калифорнийската компания ще заема 61%, сочат анализаторите от Gartner.

Водещи

Най-четени