Barnes & Noble реже цените на Nook 14.08 | 10:30

Причината – очакваната поява на нови версии на четците от серията Kindle на Amazon

От Георги Георгиев

В отговор на слуховете, че онлайн гигантът Amazon планира да пусне през следващата седмица нови версии на своите електронни четци от серията Kindle, конкурентите от Barnes & Noble съобщиха в неделя, че ще намалят цените на два от собствените си модели Nook.

В прессъобщение от щатската компания се казва, че ще бъдат орязани цените на 7-инчовите модели Nook Color и Nook Tablet. Отсега нататък те ще се продават съответно за 149 долара за Nook Color и 179 долара за Nook Tablet, като цената им ще се покачва при наличието на повече вградена памет.

"Нашите таблети за четене досега редовно бяха оценявани най-високо в технологично отношение от експертите. Отсега нататък те ще се предлагат на пазара и на най-ниските цени до момента", коментира Джейми Янън, президентът на отдела за дигитални продукти към Barnes & Noble.

Понастоящем джаджите се предлагат онлайн, както и в 700 магазина на територията на САЩ.

В края на юли в медиите изтече информация, че Amazon планира да пусне не един или два, а цели пет или шест наследника на таблета си Kindle Fire в различни размери. В това число влиза и 10-инчов модел, който ще конкурира iPad на Apple.

Водещи

Най-четени