Galaxy S III с 30 млн. продажби 05.11 | 11:16

Флагманът на Samsung при смартрфоните от висок клас се разграбва като топъл хляб

От Георги Георгиев

Samsung съобщиха, че са продали над 30 млн. бройки от своя флагман при смартфоните – Galaxy S III само пет месеца след официалното му пускане. Това прави моделът един от най-бързо продаващите се смартфони по света, коментират от AP.

Корейският гигант пусна смартфона си в края на май или месеци преди големите конкуренти на компанията да започнат доставките на новите си модели за 2012 г. Растящото търсене на смартфони от висок клас доведе до рекордни приходи за Samsung през последните тримесечия – времена, в които другите големи играчи на електронния пазар като Sony, Panasonic и Sharp бяха ударено тежко от икономическата криза.

Доказателство за сериозната ситуация в нишите, различни от тези на мобилните устройства, че самите Samsung, които произвеждат още телевизори, домашни електроуреди, полупроводници и дисплейни панели, са получили 70 процента от оперативните си печалби от бизнеса си със смартфони, таблети, камери и компютри.

Според изследователската компания IDC днес южнокорейската компанията е най-големият производител на смартфони в света за последните девет месеца.

Водещи

Най-четени