Galaxy Tab 10.1 с нов дизайн за германския пазар 17.11 | 10:25

Промените в таблета на Samsung ще "заобикалят" забраната от германския съд за продажба

От Георги Георгиев

Корейската технологична компания Samsung Electronics съобщи в четвъртък (17 ноември), че още тази седмица ще пусне своя 10.1-инчов таблет Galaxy Tab на германския пазар с променен дизайн. По този начин компанията се стреми да заобиколи забраната за продажби на модела, която германски съд наложи по-рано през годината заради нарушени патентни права на Apple.

За да бъде допуснат до пазара, моделът Galaxy Tab 10.1 е с променен дизайн на рамката, както и със сменено местоположение на високоговорителя. Освен това към името му е променено на Galaxy Tab 10.1 N, съобщи говорител на Samsung, цитиран от Reuters.

Днес Apple и Samsung са вкопчени в съдебни битки за патентни права в десетина държави по света. Началото им бе поставено през април тази година, когато Apple заведе иск за забрана на част продуктите на корейската компания в САЩ с аргумента, че те "робски" копират iPhone и iPad.

Впоследствие Apple спечелени в част от страните и днес Samsung не може да предлага свои мобилни устройства в Германия, Австралия и Холандия. Основно поле на битката остава американският пазар, който е ключов и за двете компании.

Ходът на Galaxy Tab 10.1 не е изненадващ. Миналия месец Samsung бе принудена да ъпргрейдне три от смартфоните си от серията Galaxy, за да заобиколи съдебната забрана за продажба в Холандия. Съдът в Австралия пък се съгласи да ускори разглеждането на обжалването, подадено от корейците срещу забраната за продажба на Galaxy Tab в страната.

В отговор на действията на американската компания Samsung заведе насрещни дела за забраната на новия iPhone 4S във Франция, Италия, Австралия и Япония.

 

Водещи

Най-четени