Samsung Galaxy tab 10.1 забранен и в Австралия 13.10 | 10:46

Apple успя да нанесе поредния удар върху Samsung в серия от дела за патентни права

От Георги Георгиев

Австралийски съд временно забрани на Samsung да продава своя нов таблетен компютър Galaxy Tab 10.1 в страната, предаде АР.

Решението е поредното поражение за корейската компания, която е съдена от Apple в редица държави по целия свят. Обвиненията са, че продуктите на Samsung копират iPad и iPhone и по-специално технологията на сензорните им екрани.

Съдия Анабел Бенет от Австралийския федерален съд в четвъртък (13 октомври) постанови временната забрана върху продажбите Galaxy Tab 10.1 в сегашната му форма до второ нареждане или до разрешаване на делото за авторски права.

Южнокорейската компания се надяваше да пусне на пазара в Австралия новия продукт за Коледните празници. Съдебното решение е третото по рода си, след като съдилища в Германия и Холандия отсъдиха в полза на Apple по-рано през годината и с това спряха достъпа на Galaxy Tab до тези пазари.

Официалното съдебно решение ще бъде публикувано в петък (14 октомври). Все още не е ясно дали Samsung ще се опитат да продават друг вариант на таблета си, от който са премахнати частите, които Apple обяви за плагиатствани от нейните продукти.

Представители на южнокорейската компания, която през септември заведе контрадело срещу Apple в австралийски съд, заявиха, че са сигурни, че то ще докаже, че Apple e използвала неправомерно безжични комуникационни технологии, чиито патенти са притежавани от Samsung.

Адвокатът на Apple по делото отказа коментар след днешните изслушвания.

Водещи

Най-четени