Австралийската полиция: Не ползвайте iOS Maps! 10.12 | 10:13

Няколко моториста са били спасени, след като се изгубили в пустошта заради грешка в приложението

От Георги Георгиев

Мобилното навигационно приложение на Apple е не само некачествено (спрямо Google maps). Оказа се, че то може да е опасно за живота на ползващите го. Такъв е случаят с няколко мотоциклетисти, които се губят в австралийската пустош, след като се доверяват на iOS 6 Maps, съобщава cnet.com.

Зачестилите през последните седмици инциденти с мотористи, объркали опасно посоката, накараха полицията в южния австралийски щат Виктория да пусне предупреждение към потребителите на iPhone да не се доверяват на Apple maps. Властите в щата заявиха, че до момента са измъкнали общо шестима души, като някои от тях са престояли в пустошта близо 24 часа без храна и вода.

Причината за инцидентите се оказала грешка в приложението, която упътвала мотористите към национален резерват, вместо към истинската им цел - австралийския град Милдура. Така хората се озовавали на 70 км. от желаната цел и попадали в безлюдна местност, която била известна с високите си дневни температури – до 46 градуса по Целзий.

"Всеки, който пътува към Милдура или други дестинации в щата Виктория трябва да разчита на други форми на навигация, докато проблемът не бъде реше", се казва в изявление на австралийската полиция.

Водещи

Най-четени