Google Street View "хвана" влака 28.03 | 14:07

Нов проект показва панорамни снимки на красотите на швейцарските Алпи

От iNews.bg

Google обявиха, че потребителите на услугата Street View вече ще могат да направят 360-градусова виртуална обиколка на швейцарските Алпи по живописен железопътен маршрут, съобщава DigitalTrend.com

Проектът е част от партньорство между UNESCO и швейцарската транспортна компания Rhaetian Railway, която се надява по този начин да привлече повече туристи в региона.

Виртуалното пътуване с влака, върху който е поставена камера на Google, покрива 122-километровата отсечка Албула- Бернина. През него потребителите ще могат да се насладят на красивите пейзажи на есенните Алпи. Самата линия е обявена от UNESCO за част от световното културно наследство.

Стартиралият миналата година проект включва заснемането на пътя с помощта на една от триколките на Google. Тя бива монтирана върху открит вагон, поставен пред мотриса на Rhaetian Railway.

Заснетите изображения могат да се видят тук или по обичайният начин през Google Maps.

По отношение на "железопътните" си проекти в Street View по-рано този месец Google съобщиха, че предвиждат и картографирането на 13 от най-натоварените ж.п. гари в Лондон.

Водещи

Най-четени