Google купува Motorola Mobility за 12.5 млрд. долара 15.08 | 15:37

Motorola Mobility е звеното, което остана да се занимава с производството на телефони след разделянето на компанията

От Деляна Петкова

Google и Motorola Mobility съобщиха за осъществяването на сделка помежду си. Според условията на договорките интернет търсачката ще закупи телефонното звено на Motorola за 12.5 млрд. долара.

Покупката вече е получила одобрението на бордовете на директорите на двете компании, допълват от Motorola. Сделката обаче ще трябва да получи одобрение от регулаторните власти в САЩ, ЕС, както и от акционерите на Motorola.

С помощта на звеното Google ще навлезе по-сериозно в света на Android и може да се окаже един от големите играчи при производство на мобилни устройства. Компанията допълва, че ще управлява Motorola Mobility като отделен бизнес и няма да я влива в структурата си.

"Заедно имаме страхотни възможности за развитие. Ще предоставим такова изживяване за потребителите, което ще промени цялата екосистема на Android", коментира изпълнителният директор на Google Лари Пейдж.

Motorola Mobility е звеното, което остана да се занимава с телефонния бизнес след разделянето на Motorola в началото на годината. Другата част от компанията - Motorola Solutions, разработва комуникационни решения от бъдещо поколение за корпоративни клиенти.

Водещи

Най-четени