Google се сдоби с над 1000 нови патента 16.09 | 13:07

С патентите от IBM, компанията ще подсили арсенала си в битките срещу Apple и Microsoft

От Георги Георгиев

Google потвърди, че е добавил нови 1023 патента, притежавани до момента от IBM. Ходът цели да подсили технологичния арсенал на компанията, която е принудена се отбранява от правните атаките от Apple и Microsoft, съобщава Economic Times.

Новите придобивки ще бъдат добавен до 1000-те патента, които софтуерната компания купи от IBМ през юли. Те са най-различни - от мобилен софтуер до компютърен хардуер и процеси.

Говорителят на Google Джим Просер съобщи пред AFP за патентните трансфери, но не оповести финансовите параметри по сделката други спецификите около интелектуалната собственост.

Желанието на Google да увеличи броя на притежаваните патенти идва резултат в битката за растящият пазар на смартфони, които доведе множество съдебни дела за патенти в Европа и САЩ.

Така например, големият производител на смартфони HTC започна патентна война срещу Apple с помощта на Google, която стои зад Android - мобилната операционна система, използвана върху смартфоните на HTC.

В дело, подадено в щатския областен съд в щата Делауеър, тайванският производител обвини Apple в нарушаването на три патента, държани от HTC, които са били използвани в компютрите Macintosh, и продуктите от i-сериите. Оплакване е подадено и към американската Комисия за международна търговия.

Водещи

Най-четени