Google трие лична информация, събрана за Street View 21.11 | 11:30

Победа за правозащитниците, обвинили компанията в незаконно присвояване на данни от незащитени wi-fi мрежи във Великобритания

От Любомир Тасев

Google ще изтрие цялата лична информация, събрана от за услугата Street View от необезопасени wi-fi мрежи във Великобритания, съобщи Daily Mail.

Компанията предизвика международна реакция миналия месец, след като призна, че е събирала информация от незащитени безжични интернет мрежи, докато автомобилите, заснемали улуците за функцията Street View, осъществявали своите обиколки в населени места.

В събота Кристофър Греъм от комисията по информация в британския парламент обяви, че Google ще въведе и подобрено обучение за своите служители по опазване поверителността на личната информация.

Наред с това американската компания ще изисква от своите инженери да уредят въпросите, свързани с тази материя в отделен документ преди старта на всеки нов проект.

Решението е победа за правозащитниците, разгневени от отказа на Google да отстъпи пред възраженията срещу незаконно събираната от онлайн търсачката лична информация, било то и непреднамерено.

Водещи