LG пуска първия си LTE таблет 19.01 | 12:36

Optimus Pad LTE осигурява оптимални условия за работа и забавление на потребителите

От Георги Георгиев

Корейският електронен производител LG Electronics представи своя първи таблет, който поддържа LTE мрежа. Освен с иновативната технология 4G мрежи, LG Optimus Pad LTE е снабден и с 8,9-инчов IPS True HD дисплей. Първоначално моделът ще се предлага само на пазара в Южна Корея.

"Фактът, че таблетите генерират около пет пъти по-голям трафик на данни в сравнение с един смартфон, ясно показва, че потребителите им имат нужда от по-добра и по-бърза връзка", каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Mobile Communications Company.

"Съчетанието между LTE технологията и функционалността на този вид устройства предлага чувствителни ползи на потребителите, за които таблетът е основно средство за работа и забавление, когато са в движение”, допълни д-р Парк. 

Optimus Pad LTE осигурява оптимални условия за работа и забавление на потребителите. True HD IPS екранът предлага възможност за гледане на филми и клипове с висока резолюция. Той също така има 8-мегапикселова камера, способна да снима и HD видео. Друг акцент за любителите на мултимедията е, че моделът работи с SD карта памет, с до 32 GB капацитет, което го прави първият таблет на пазара с такава възможност.

Софтуерът Smart Movie Editor на LG позволява лесното редактиране на снимки и видео клипове в движение. Приложението Web Duet дава възможност на потребителите да търсят информация, както в техните имейли и текстови съобщения, така и в профилите им в социалните мрежи.

Друга интересна функция е LG On-Screen Phone (OSP), която позволява на потребителите да прехвърлят картината от своя смартфон на големия екран на таблета чрез кабел. Впоследствие те могат да поемат управлението, от което и да е от двете устройства.

LG Optimus Pad LTE тежи 479 гр и е с дебелина само 9.34 мм. Таблетът е снабден с 1,5 GHz двуядрен процесор на Qualcomm и работи с операционна система Android 3.2 Honeycomb. Устройството също така разполага с HDMI порт и позволява DLNA връзка.

Водещи

Най-четени