Microsoft отстрани проблема с рестартиращия се Windows Phone 8 28.11 | 11:44

Пред декември се очаква да бъде пуснат софтуер, който да изчисти бъга

От Георги Георгиев

Американската софтуерна корпорация Microsoft съобщи, че смята, че нейните специалисти са разрешили проблема, който караше част от апаратите, работещи под новата мобилна операционна система Windows Phone 8 (WP 8), спонтанно да се рестартират.

От компанията съобщиха още, че се надяват следващия месец да доставят софтуер, който да изчисти бъга в системата, пише All Things Digital.

"Продължаваме да проучваме част от получените доклади за рестартиращи се телефони и съвместно с нашите партньори сме идентифицирали причина за проблема", се казва в публикувано от Microsoft съобщение.

За момента от компанията отказват да дадат информация в какво точно се състои проблема и дали са засегнати всички потребители на WP 8 или само част от тях.

Преди дни собственици на HTC 8X и Nokia Lumia 920 се оплакаха, че устройствата им се рестартира веднъж на ден или дори по-често, други споделят, че този проблем се наблюдава няколко пъти само в рамките на час.

Тогава част от собственици на Lumia 920 са забелязали и други проблеми - "замръзване" на екрана, като от това състояние смартфонът може да бъде изваден само с принудително рестартиране.

Windows Phone 8 се появи официално на 29 октомври тази година. Смартфони с подобна система са създадени от HTC, Nokia и Samsung.

Водещи

Най-четени