Samsung работи върху устройство за Google ТV 24.11 | 07:44

Корейската компания обещава да представи нещо невиждано до този момент

От Георги Георгиев

Южнокорейският електронен гигант Samsung работи върху създаването на устройство за Google TV, което ще бъде различно от всички останали, предлагани от конкуренцията. За момента това е единствената информация, която корейците предоставят, съобщава Reuters.

Към момента Google TV се предлага върху няколко модели телевизори на Sony. От Logitech също създадоха устройство - контролер, който осигурява достъп до услугата. Последната обаче може да преустанови проекта, след като загуби 100 млн. долара под формата на оперативна печалба.

От The Register коментират, че Google TV все още не се използва широко, но извършените в края на октомври ъпгрейди са били стъпки в правилната посока. Тези промени може да накарат Logitech и другите компании, възприели Google TV, да останат в играта.

Днес телевизионната индустрия е ударена тежко от световната икономическа криза. Поради тази причина повечето производители не разполагат с допълнителни средства за създаването на продукти, базирани на непопулярна услуга, тъй като те може да се окажат рисковани.

Поради разцвета на бизнеса си със смартфони Samsung най-вероятно имат "излишни" пари, които да вложат в подобно начинание. За решението може би е повлиял и фактът, че корейската компания е в близки отношения с Google, чиято операционна система Android масово се използва в смартфоните на Samsung, коментират от RedOrbit.

От Samsung очакват глобалният телевизионен пазар да нарасне с 10% през следващата година, независимо от световната икономическа криза.

Водещи

Най-четени