THQ е мъртво! Да живеят игрите на THQ! 25.01 | 15:43

За съжаление на феновете, поредицата Darksiders най-вероятно е мъртва

От Александър Бакалов

Надали някой, който е следил ситуацията, е особено изненадан. Онова, което всички очакваха се случи официално: снощи гейминг света окончателно се прости с THQ!

Добрата новина за играчите е, че част от франчайзите, белязани от логото на компанията, няма да потънат в небитието заедно с нея.

Koch Media купи студиото Volition, разработващо Saint's Row, както и правата върху Metro. Take-Two стават собственици на Evolve.

Немският разработчик Crytek получи правата върху екшъна Homefront, а договорът за разработката на продължение вече е подписан.

Студиото Relic, стоящо зад хитовите стратегии Company of Heroes и Warhammer 40 000: Dawn of War, ще станe собственост на SEGA.

Ubisoft поема правата върху издаването на игри по South Park, както и новото студио THQ Montreal.

Лошата новина идва за феновете на иновативното екшън приключение Darksiders, защото никой не е пожелал да наддава за създателите му от Vigil, което по всяка вероятност ще сложи край на поредицата.

В писмото на изпълнителния директор Брайън Феръл и на президента Джейсън Рубин до служителите на THQ се казва, че компанията ще направи всичко възможно да намери купувачи за това, както и за други IP-та, но какво ще се случи само бъдещето ще покаже.

Водещи

Най-четени