Tweet-архивите вече са достъпни за сваляне 20.12 | 13:55

Всеки потребител на социалната мрежа ще може да свали всичко, което е публикувал до момента

От Георги Георгиев

Потребителите на Twitter вече могат да разгледат цялата си активност за първи път в историята на на социалната мрежа за микроблогове. За това съобщи в Twitter блога си Моли Вендър, член на инженерния екип, отговарящ за услугите към потребителите.

"Днес ние ви представяме възможност да сваляте своите Twitter архиви, така че да можете да получите достъп до всичко, което сте писали от началото.", обяснява Вендър, цитирана от британския Telegraph. С този ход социалната мрежа се нарежда до конкурените си от Facebook, които също пуснаха подобна възможност.

"Веднъж щом се сдобиете с архива си, ще можете да сортирате tweet-овете си по месеци или да ги претърсвате за определени думи, фрази, хаштагове или потребителски имена.", допълва Вендър.

От компанията разкриха, че работят по новата функционалност от юли, но едва през изминалия уикенд тя е станала достъпна за малка част от потребителите, чиито настройки са направени на английски. От днес (20 декември) достъпът до архивите вече е опция за за голяма част от Twitter потребителите.

За да получат достъп до архива си потребителите трябва да кликнат върху линка, който излиза в долната част настройките им. От компанията предупреждават, че процедурата може да отнеме малко време за генерирането на архив и че когато това стане, на потребителя ще му бъде изпратен имейл, който го уведомява, че файлът е готов за сваляне.

Самият архив се предлага под формата на компресирана .zip папка, съдържаща tweet-овете в електронна таблица в .csv формат, както и под формата на .json – файлов формат, използван често за трансфер и представяне на онлайн данни. Метаданни като локация също ще бъдат включени в архива, в който ще липсват единствено изтритите tweet-ове.

Водещи

Най-четени