Apple подобрява 3D картите си 08.10 | 14:07

Разработчиците на iOS 6 Maps работят усилено, за да изпълнят нарежданията на Тим Кук

От Георги Георгиев

В публикуваното миналата седмица отворено писмо шефът на Apple обеща Тим Кук, че компанията му "ще работи без почивка", докато новото картографско приложение iOS 6 Maps посрещне стандартите за качество на клиентите.

Е, изглежда, че вече първите подобрения са налице, което показва, че компанията вече се движи към поставените цели, коментират от MacRumors.

Според технологичния интернет сайт потребители на новото приложение отбелязват промени, които изглежда са част от по-голяма кампания за "поправяне" на Maps app. В тях влизат изменения както в стандартните карти, така и в снимките, направени от сателит или от въздуха.

Един от първите забелязани региони с променен ландшафт е областта на Ню Йорк Сити, където се виждат редица подобрения, в това число и нови триизмерни изображения на Статуята на свободата.

Промени се забелязват и при разглеждане от птичи поглед на град Хонолулу в Хаваите и на долината Сан Фернандо край Лос Анджелис.

Подобренията засягат и стандартните вектор-базирани карти, като потребителите съобщават и за появата на нови 3D сгради в Ню Йорк и Лондон.

Интересен в случая е фактът, че не всички потребители виждат новите изображения в iOS 6 Maps. Понякога дори сравнение едно към едно на дадено място върху различни Apple устройства дава различни резултати.

Предполага се, че разликите се дължат на агресивното кеширане на карти и изображения, и тези, които все още не виждат подобренията, ще получат ъпдейти в обозримо бъдеще.

Водещи

Най-четени