Бургаски ученици получиха таблети за първия учебен ден 17.09 | 18:03

Паралелката от петокласници от ОУ „Васил Априлов“ е отличена заради високи резултати на изпитите след четвърти клас

От Георги Георгиев

Цял клас от бургаски петокласници ще замени хартиените учебниците с чисто нови таблети, от които ще учи уроците си. Високотехнологичните пособия бяха раздадени на учениците от 5 "Б" клас на ОУ "Васил Априлов" заради постигнатия трети резултат в страната на държавни зрелостни изпити след четвърти клас, съобщават от Община Бургас.

Наградите на отличилия се клас бяха връчени от кмета на града Димитър Николов и зам. - министъра на околната среда и водите Ивелина Василева по време на посещението им в училището по повод първия учебен ден.

Освен таблетите, учениците получиха и кодове за всички електронни учебници, които ще могат да качат на своите устройства, информира агенция "Фокус".

"Пожелаваме ви много старание и усърдие в усвояване на науките. Всички се гордеем с вас. Надяваме се, че с тези подаръци ще повишите знанията и интереса си към учебните материали”, каза в словото си Димитър Николов.

Целият клас бе в тон за първия учебен ден със зелени тениски, с патрона на училището, Васил Априлов и класния ръководител на гърба, Флоринда Радева. Идеята е на родителите и показва отношението им към първата учителка на техните деца.

Таблетите, които класът получи, са осигурени със средства от община Бургас. С тях местната администрация положи началото на традиция за поощряване на ученици и учебни заведения, показали високи резултати в образованието.

С таблетите учениците ще могат да решават математически задачи и теореми, да четат уроците си и др. Чрез тях, оценяването от контролни и тестове ще става за секунди, тъй като резултатите, които малчуганите попълват в устройствата, се отчитат автоматично, а учителят може да ги провери веднага.

Предвижда се ученици от ОУ "Васил Априлов” да имат интерактивни часове два или три пъти седмично.

Водещи

Най-четени