Главният оперативен директор нa Zynga подаде оставка 09.08 | 10:40

Джон Шапърт изоставя софтуерната компания в труден за нея момент

От Георги Георгиев

Главният оперативен директор на Zynga Джон Шапърт подаде оставка в сряда, оставяйки производителя на социални игри в момент, в който гигантът Amazon навлиза на пазара на онлайн игри, а старите конкуренти от Electronic Аrts (AE) изправят компанията пред съда.

Шапърт, който ръководеше работата в Zynga на оперативно ниво, се оттегли от своя пост, както и от борда на директорите, информира AFP. Решението му е станало ефективно на момента. Компанията е създател на хитовите заглавия CityVille и Zynga Poker.

"Джон си тръгва като приятел на компанията и ние му желаем всичко най-добро", коментира създателят на Zynga Марк Пинкъс. "Той допринесе много за развитието на игралната индустрия и ние оценяваме всичко, което е направил за Zynga”, допълва Пинкъс.

Напускането Шапърт идва в труден момента за компанията . Във вторник интернет гигантът Amazon хвърли ръкавицата на Zynga, като пусна своята първа онлайн социална игра – Living Classics, и обяви създаването на Game Studios – екип за разработване на игри и търсене на нови таланти. Living Classics е създадена специално за игра във Facebook – мястото, където Zynga постигна големите си успехи.

В края на миналата седмица друг производител на компютърни игри – Electronic Arts, заведе дело срещу компанията на Пинкъс за нарушаване на авторски права. В него ЕА твърдят, че пуснатата през юни The Ville копира незаконно техният продукт The Sims Social, излязъл година по-рано.

Водещи

Най-четени