Как ли ще изглеждате в умален 3D вариант? 13.11 | 18:26

Японска 3D фотo кабина ще ни позволи да печатаме 3D модели на себе си

От Георги Георгиев

В бъдеще 3D печатът ще може да бъде използван за създаването на всякакви продукти – от части за космически кораби и бази на Луната, през маратонки и инструменти до динозавърски кости. Японската компания Omote3D обаче скоро ще използва иновативната технология за нещо доста по-обикновено, а именно за замяна на познатата ни фотографска кабина с нещо по-футуристично.

По време на започващото на 24 ноември японско технологично изложение Eye of Gyre Omote3D ще издигнат на щанда си първата кабина, която вместо снимки в паспортен вариант ще пуска миниатюрно ЗD копие в реални пропорции и с максимално реалистични детайли на всеки "самоснимащ" се.

Моделите, наподобяващи стандартните екшън фигурки, с които си играят децата, ще бъдат подготвяни в три размера – с височина от 10 до 20 сантиметра и с различен грамаж. Те ще варират и по цена в зависимост от това колко хора са "хванати в кадър". Най-скъпите модели ще струват до 528 долара.

Самият процес на производство на реалистичните фигурки изисква от потребителя да стои неподвижно в продължение на 15 минути (подобно на хората, снимани с първите фотоапарати). През това време скенерите могат да съберат достатъчно данни, за да принтират точните детайли по облеклото и лицето.

Фигурките ще бъдат с размери и цени както следва:

- Малки (до 10 см, 20 гр) на цена 264 долара

- Средни (до 15см, 50 гр) на цена 403 долара

- Големи (до 20 см, 200 гр) на цена 528 долара

Водещи

Най-четени