На британците им е по-лесно с електронните книги 04.03 | 16:58

Близо 60% ги предпочитат пред традиционните издания

От Елена Кирилова

Повече от половината (58%) от пълнолетните респонденти в проучване, проведено от сайта www.MyVoucherCodes.co.uk, заявяват, че предпочитат електронните четци пред традиционната книга.

Две трети (67%) от британците твърдят, че на тези устройства е "по-лесно да се чете ", а 11% смятат, че е "по-удобно".

Amazon обяви, че през последните три месеца на 2010 година е продал повече книги за четеца Kindle, отколкото хартиени издания. В началото на 2011 г. тази тенденция на сайта продължава.  

Марк Пиърсън, председател на MyVoucherCodes.co.uk, коментира: "Това е просто още един пример за технологичния напредък пред старомодни методи. Все още обаче мнозина смятат, че нищо не може да измести една хубава книга".

Както изглежда, напредъкът в технологиите може да засенчи традиционните методи за четене. Това показва анкетата, според която една четвърт от британците не са чели книги през последните три години.

Според изследването само 26% от 1642 участници са прочели по една книга през последните три години, като 32% от анкетираните притежават електронен четец. Освен това 42% от участниците в анкетата не са чели книги през последните шест месеца.

Водещи

Най-четени