Нови продукти от Sony на CES 2013 10.01 | 14:56

Японският производител се отсрами с нови модели телевизори, плейъри и Walkman за плувци

От Георги Георгиев

Подобно на повечето световни технологични играчи и японската Sony представи своята нова продуктова линия за 2013 г. по време на провеждащото се в момента международното изложение за потребителска електроника CES 2013 в Лас Вегас, САЩ.

В следващите редове ви представяме съвсем накратко част от най-новите продукти на компанията, които ще бъдат налични на българския пазар от март и април тази година.

Телевизорите BRAVIA

Несъмнено, новата гама телевизори от серията BRAVIA на Sony предлага високо качество на картината, звука в съчетание с новия дизайн Sense of Quartz. Моделите 4K LED ще се предлагат с екрани съответно от 65 и 55 инча. Те могат да се управляват през таблет или смартфон. Тук от Sony представиха и 4К модела BRAVIA X9005, предлагащ ултрависоко качество на картината (резолюция 3840 x 2160 пиксела). Очаква се моделът да се появи на пазара през август 2013 г.

Снимка:Sony

Плейърите Blu-ray Disc

Представените четири интелигентни Blu-ray Dis плейъра на Sony са снабдени с множество функции, позволяващи гледането на 3D филми на Blu-ray Disc, какт и на DVD, премащабирано до Full HD резолюция.

Моделите разполагат с усъвършенствана Wi-Fi връзка с по-силен прием на сигнала и разширен обхват. Подобрена е тяхната интернет функционалност, която е допълнена с интелигентен достъп до широк набор от стрийминг музика, видео и интерактивни услуги.

Снимка:Sony

Системите за домашно кино Blu-ray

Новото семейство системи за домашно кино на японския гигант предлага с 4K премащабиране и музикален стрийминг с едно докосване. Дизайнът на моделите също е вдъхновен от Sense of Quartz, така, че да са в "хармония" с новите BRAVIA телевизори. Чистият, изключително детайлен звук е гарантиран от нови говорители с магнитен флуид.

Снимка:Sony

Видеокамерите Handycam

Видеокамерите от серията за този сезон предлагат най-добрата картина досега, високо качество на звука и възможност за лесно споделяне на видеоклипове, се похвалиха от Sony.

В моделите инженерите на компанията са включили и иновационната технология Balanced Optical SteadyShot, даваща на домашните видеофилми по-професионален облик. Видеокамерите вече разполагат и с опционален Wi-Fi адаптер, който улеснява безжичното прехвърляне на видеоклипове и снимки и дори позволява да управлявате дистанционно видеокамерата от смартфона си.

Снимка:Sony

Водоустойчивият Walkman W273 – удобството за всички плувци

Водоустойчивият нов Walkman W273 е първият досега от Sony, който е водоустойчив на дълбочина до 2 м. Така той предлага високо качество на звука дори докато плуваме, тренираме или просто разпускаме под душа.

Моделът е вграден директно върху слушалките и на главата, и така няма да ви пречи с висящи кабели, докато сте в плувния басейн. В случая дори не е необходимо да прикрепяте този плейър "всичко в едно" към дрехи или плувните очила.

Паметта на плейъра е с капацитет 4GB, а съвместимостта му с iTunes гарантира безпроблемно прехвърляне на всичките ви песни и плейлисти за тренировки. Удобство тук е и издръжливата батерия, която се зарежда бързо - след 3 минути към адаптера Walkman W273 може да свири до 1 час без прекъсване.

Снимка:Sony

Водещи

Най-четени