Новият продукт на GoPro се нарича Karma (ВИДЕО) 10.12 | 17:55

Въпросният ще представлява дрон

От Ивайло Коралски

GoPro обяви екипиран с камера дрон, който трябва да дебютира в началото на 2016 година. Въпросният ще носи името Karma.

Припомняме, че компанията тества UAV през октомври, като тестовите кадри бяха записани в 2,5К резолюция. Качените в YouTube могат да се гледат в 1440p. Стабилизацията на първите кадри беше добра, въпреки твърдението на GoPro, че тя не е подобрявана при последвалото монтиране. Това означава, че дронът ще бъде оборудван с меко казано добра камера и стабилна основа.

Forbes допълва, че решението на GoPro за създаването на собствени дронове е взето от компанията след пропадналите преговори с DJI. След неуспеха на въпросните преговори президентът на DJI Фран Уонг сподели "гледаха на нас по начина, по който гледат на тайвански OEM. Поради тази причина така и не стигнахме до успешно официално партньорство."

Все още не е известна идеята, която стои зад името Karma. Forbes спекулира, твърдейки, че името е избрано не само защото звучи любопитно. Но все още информацията около дрона е твърде оскъдна.

Предполагаемата цена ще бъде между 500 и 1000 долара, но и при нея ще трябва да почакаме за официално потвърждение.

Към днешна дата освен официалния анонс, GoPro предлага и записване за получаване на новини, свързани с проекта. Такива вероятно ще последват много скоро, предвид предстоящата скорошна премиера.

Видео, следва:

Водещи

Най-четени