Следващите смартфони от висок клас на Samsung с осезаем ъпдейт 12.11 | 17:39

Поне процесорен

От Ивайло Коралски

Следващият мобилен чип на Samsung ще представлява една единствена силиконова плочка, съдържаща всичко, от което се нуждае потребителският смартфон. Името на новия "силикон" ще бъде Exynos 8 Octa 8890 – въпросният ще е базиран на 14mn технология FinFET, чиито 3D дизайн на простичък език означава, че можем да очакваме значително подобрение при производителността.

64-битовият процесор е дизайниран около 64-битова ARM основа, а споменатата производителност ще е по-висока с около 30 процента, като в същото време изразходваната от него енергия ще бъде с около 10 процента по-малко, поставена редом до предишния Exynos 7 Octa.

Съставна част от новия чип ще бъде и графичния ARM процесор Mali-T880.

На практика говорим за първия в историята на Samsung самосиндикален чип от висок клас, който ще се възползва и от най-добрия 4G модем на Samsung.

Предвид факта, че говорим за една единствена силиконова плочка, това означава, че следващите смартфони от висок клас на корейците ще имат повече свободно място и по-малко отделни елементи.

По думите на Samsung Exynos 8 Octa 8890 ще позволи "по-гъвкави опции за дизайниране". Естествено, подобна референция е свързана с вътрешността на следващото Galaxy, е не неговата външна облицовка.

Водещи

Най-четени