Спънка в конкурса за корпоративни домейни 15.04 | 09:16

От ICANN съобщиха за технически проблем, който още не е отстранен

От iNews.bg

Корпорацията ICANN, която отговаря за разпределението на домейните в интернет, временно блокира системата за разпределението на имена заради технически проблем, става ясно от съобщение на организацията.

От корпорацията са открили пропуск, който позволява на ограничен брой участници да виждат предложенията на своите "конкуренти". По тази причина на 12 април конкурсът за разпредеението на нови окончания, освен разпространените .com, .org и още много други, беше спрян само часове преди официалния му край.

Проблемът, който реално е докладван за първи път още на 19 март, се състои в това, че се нарушава сигурността на данните на компаниите, които кандидатстват за свое собствено разширение. 

Промяната, която търси ICANN с идеята компании да могат да добавят като разширение словосъчетание по свой избор, е най-значителната реформа от създаването на интернет. Тя реално би позволила на компании като Apple или DHL например да регистрират домейн с окончание .apple или .dhl. 

От ICANN допъват, че съзнават важността на този конкурс и най-късно до 23:59 часа на 16 април (понеделник) ще съобщят дали проблемът е отстранен и идеи ще могат да се приемат отново от 17 април. 

Водещи

Най-четени