Таблетът на Toshiba излиза през юни 20.04 | 16:19

Цената му в Япония ще е 730 долара

От Нели Минчева

Японският гигант Toshiba ще даде официалнa заявка за дял от хитовия в момента пазар на таблетите в края на юни.

Тогава по информация на IDG News на пазара ще се появи първият таблетен компютър на компанията. Излизането му ще е едновременно в Япония, както и на международните пазари.

Целите на групата са да завземат 10% от сегмента на таблетите до 2013 г.

Продуктът на фирмата, която има силни традиции в производството на преносими компютри, засега не се нарича по някакъв специфичен начин, а просто "Toshiba tablet”. Специално търговско име до този момент е съобщено само за Япония и то е "Regza" - марка, която компанията използва и при продажбата на телевизорите си с плоски екрани.

Таблетът ще работи с операционната система Android 3.0. За първи път той бе представен по време на Международното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас през януари, като досега не бяха разкривани нито дата за неговия пазарен старт, нито ориентировъчна цена.

Според новата изнесена информация устройството ще струва около 60 хил. йени (730 долара) в Япония. Ценови равнища за други пазари не се упоменават.

Екранът на таблета ще е 10-инчов, ще бъде оборудван с две уебкамери, USB, мини USB, HDMI и слот за SD карта.

Месец след пускането на таблета Toshiba ще започне да продава и лаптоп с екран, който може да създава илюзията за триизмерен образ, без да е нужна употребата на специални очила. Все още не е обявена цената на този продукт.

Водещи

Най-четени